• info@http://championsleague.org

ATLÉTICO MADRID – REAL MADRID 2-1

ATLÉTICO MADRID – REAL MADRID 2-1

Real Madrid överlevde den tidiga Atletico Madrid anstormningen för att flytta ett steg närmare för att behålla sin UEFA Champions League-kröning med en 4-2 seger över sina bittra rivaler.

Inte sedan 1990 när AC Milan slog Benfica med 1-0 i Wien har laget vunnit denna trofé två gånger i rad. Under de första 16 minuterna av onsdagens intensiva drabbning såg det ut att det skulle vara ett faktum. Saúl Ñíguez gick in från Koke-hörnet för att hålla Vicente Calderon gungade efter 12 minuter och atmosfären pumpades upp när Keylor Navas inte kunde ta Antoine Griezmanns straff fem minuter senare.

Diego Simeones sida återhämtade sig aldrig och Real Madrid förseglade sin plats i sin tredje final på fyra år. Här är fem saker vi lärde oss när Real Madrid slog Atletico Madrid 4-2.

Atletico Madrid var fantastisk i 42 minuter av första halvlek.

De chockade sina stadsrivaler och plockade två tidiga mål och försvarade sig för sina liv hela tiden.

Deras backfyra gjorde fem tacklingar, två stängningar och nio upprensningar men ett misstag stod dom dyrt och avslutade chansen att de hade nått Cardiff-finalen.

Tre Atleti-försvarare försökte klämma Benzema ut på kanten men franska forwards kom förbi alla tre och öppnade utrymmet för att hitta Toni Kroos. Hans skott räddades men med ett överflöd av försvarare var ur sin position och då var Isco där för att städa upp och göra ett viktigt mål på målvakten.

Frågor har nyligen tagits upp angående Benzemas plats i historiaböckerna. Kommer han att nå en framgång i Real Madrid eller blir drömmen ouppfylld. Onsdagskvällen ska säkra sin plats i pantheonen av Los Blancos bästa.

Under Champions League den här säsongen var Benzema bara i genomsnitt framgångsrik 1 gång i dribblingar per 90 minuter – 0,8 i La Liga. Att slå försvarare har inte varit hans starka punkt denna säsong men han vände det hela på onsdagen. Avslutade spelet med sju dribblingar, två nyckelpass och två skott. Det var ett bra exempel på vad 29-åringen fortfarande har att erbjuda. Det är den där gnistan som är tillräckligt för att hjälpa hans lag kvalificera sig till Champions League-finalen.

David