• info@championsleague.org

Juventus 2-1 Monaco

Juventus 2-1 Monaco

Juventus går raskt framåt mot Champions League-finalen. De är ett riktigt lag, formidabelt hela tiden. Superbt organiserade och oändligt snyggt spel. De är också mycket skarpa och överdådigt begåvade.

1 min: Mbappe vinner en hörna efter 32 sekunder. Hans spelar ut kort från vänster mot Moutinho. Han får tillbaka den och spelar sedan över mot mitten. Buffon gör en okarakteristisk röra av det och saknar det helt. Det faller tillbaka mot försvaret men det är en lovande start för Monaco.

4 min: Monaco börjar nästan bli bättre! Moutinho har ett skott från kanten upp i luften. Det sjunker till Mbappe som försöker slå Buffon från en spetsig vinkel och han lyckas få bollen ska studsa ut förbi stolpen! Spelarna klämmer huvudet i frustration och inser sedan att assisterande domaren hade sin flagga upp för offside så målet skulle inte ha räknats ändå. Uppmuntrande för Monaco som gör att Juve ser det trögt just nu.

6 min: Falcao tar ett skott från 25 meter. Det flyger ett par meter över linjen.

8 min: Juve bryter fram för första gången tack vare ett snyggt samspel på mittfältet. Monaco börjar spontant försvara sig för första gången i spelet. Men Khedira övervinner ett försök till genomboll till Mandzukic och Raggi Shepherds slår bollen ur spel.

12 min: Mandzukic slår förbi två försvarare med ett långt pass som spelar tillbaka till Dybala. Skuggad av den mäktiga Niall Quinn men Sididbe har sett det och visste vad som komma skulle. Han kommer fram till bollen innan Dybala gjorde.

15 min: Efter Monacos starks start har Juve tagit initiativet och infört den spelrytm som de vill ha.

17 min: Mbappe vänder vackert och passerar Barzagli som fångar upp honom något med ett bakben. Dani Alves glider in för att skingra honom. Domaren ger Monaco en frispark.

21 min: Juve får chansen att montera ett snabbt anfall efter att ha fintat Monaco. De jobbar på kanten av den franska boxen men sedan Dybala blir till ett virrevarr och så småningom spelas bollen tillbaka till Monaco. Sedan spelar Monaco framåt och Silva har möjlighet att lägga pass till Falcao…. men missar ett enkelt pass! Frustration gör honom galen.

23 min: Vilken chans för Juventus! Monaco misslyckas med att hantera en boll framåt och Higuain galumphs befinner sig ansikte mot ansikte med målvakten. Anfallaren går in för skott men det slås inte tillräckligt hårt för att nå målet innan backen Glik wellies slår bort.

25 min: Det är härlig fotboll av Juve! Med utsökt teknik och direkthet spelade de sig igenom Monaco. Higuain samlade bollen vid kanten av målområdet och snurrade en härlig förklädd passning till Mandzukic som försöker lyfta den över Subasic från 24 meter. Men målvakten gör en otrolig räddning med ena handen lågt till vänster!

27 min: Pjanic strider genom mitten, passningar med Dybala och plötsligt befinner sig i Monacos målområde med en klart skottmöjlighet på mål! Han skjuter men Raggi kastar sig framför som en god livvakt och avstyr bollen. Därefter hoppar Raggi upp och skäller på sina lagkamrater och kräver att Juve inte får tillåtas komma igenom på det sättet igen. Men det är inte lätt att stoppa dem.

30 min: Chiellini tar ut Sidibe då Monaco försöker att göra en förändring. Kalla det erfarenhet eller kalla det förstörelse av spelet, det är effektivt.

32 min: Silva levererar en hörna från vänster. Bakayoko får till en nick men bollen klappar in i en försvarare och spelas ut.

MÅL! Juve 1-0 Monaco (Mandzukic)

Det var en förödande motattack av Juve! Efter att ett Monacos hörna kom till intet kastade Buffon bollen ut för att starta ett anfall. Sandro gjorde ett fintningar ner till vänster innan Alves klippte till med ett fantastiskt nick men Subasic gjorde en bra räddning från sex meter men bollen gick tillbaka till Mandzukic som sköt in i måltaket på nära håll.

35 min: Juve spelar sig igenom Monaco igen innan de passerar Higuain med chans att orsaka mer skada. Lyckligtvis för besökarna dödade anfallaren med en offside.

36 min: Mandzukic vänder från djupet inne i sitt egna planhalva och skickar ett långt pass. Higuain avslutar med ännu en skottchans och tvingar till en bra räddning från Subasic med ett skott mot stolproten.

38 min: Det blir en smärtsam lektion för Monaco. Juve är bättre organiserad och starkare. Det är väldigt svårt att se att Monaco skall kunna vända det här.

41 min: Mendy, som inte har sett sig helt passande under matchen producerar ett ögonblick av briljans till vänster. Han tricksar sig förbi Alves och slår sedan ett strålande pass över målet. Mbappe som kommer fram kommer säkert att kunna slå in i nätet om bollen når honom – men Chiellini dyker upp från ingenstans och trycker ut det för en hörna som det inte blev något av.

43 min: Alves – briljant igen – spelar skönt spel till Dybala som ger ännu en bra chans.

Juve 2-0 Monaco (Alves)

Halvtid: Juve 2-0 Monaco

Juve har full kontroll och är en klass bättre än Monaco och de flesta andra lag i turneringen. De är på väg till Cardiff och Real (eller Atletico) och kommer att behöva spela bra för att stoppa dem för att återvänder hem med trofén. Monaco har emellertid en chans att säkra den franska titeln i helgen. Frågan är om de gör det.

46 min: Inga byten gjordes under pausen.

48 min: Sidibe lockar med en hög cross från höger om sista Juveförsvaret. Det riktar in sig mot Falcao. Men det tar lite förö lång tid. Ett ambitiöst drag och ett tecken på att Monaco inte helt har gett upp hoppet för att oroa sina värdar.

52 min: Det är frestande att säga att Juve är engagerade i en show men även när de blomstrar med sina tricks är det dödligt effektivitet för dem. Fintarna och finesserna har alla ett syfte. Att flytta Juve framåt och fördjupa Monacos i en känsla av otillräcklighet.

Juvebyte: Cuadrado in, Dybala ut.

Monacobyte: Fabinho in, Mendy ut.

55 min: Pjanic glider igenom ett pass till Cuadrado som har chans att göra finter under några sekunder. Men uppenbarligen har han inte helt kommit upp till spelets hastighet.

57 min: Hemmalaget fortsätter att dansa runt besökarna på planen. Det är inte en tävling längre.

60 min: trettio minuter kvar. Jag är säker på att jag har sett ett par Monaco-spelare hänga lite med huvudet.

62 min: En flimmer av motstånd från Monaco! De spelar sig framåt snyggt innan Silva försöker landa bollen på Falcaohuvudet med ett inlägg från höger. Han missförstår något och Falcao kan inte nå den.

65 min: Monaco har bollen. De har en förlust om man inte gör något i detta läge. Juventus vinner inte bara spelet de gör motståndet löjligt lätt.

67 min: Monaco får sin förhoppning tillbaka! Mbappe spelas igenom på vänster sida av boxen. Men han skjuter sitt skott så att Buffon kan komma ner och vrida ut bollen bakom ett stolpen.

MÅL! Juve 2-1 Monaco (Mbappe)

Moutinho spelar till vänster och sedan scurries längs mållinjen och bollen spelas hårt över målets yta. Mbappe gör en försök att komma först och hinner precis och kan göra målet. En otrolig comeback. Hur som helst var det ett fint mål.

72 min: Monaco attackckerar. Higuain vrider sig på marken och klämmer om knäet som om det var en allvarligt skada. Domaren köper inte det, fansen är rasande och när Monacos tempo går ner börjar Juve-spelare leka med sina motståndare. Det är match igen!

73 min: Reprisen visar att Higuaín hade goda skäl att visa smärta i sitt knä: Glik trampade på det av misstag eller på annat sätt.

75 min: Efter en viss behandling och en pratstund från Juventus personal som kanske rådde honom att inte försöka hämnas mot Glik och riskerar att missa finalen.

79 min: Juve saktar ner spelet nu med avsikten att döda Monacos nya hopp.

Monacobyte: Germain in, Bakayoko ut.

81 min: Monaco gör sitt yttersta för att fortsätta göra poäng. Men Juve är kompetent organiserad och håller dem på armlängd. Moutinho drar till ett skott från 25 meter med förutsägbara konsekvenser.

83 min: Frispark till Juve nära Monacos hörnflagg till vänster. Överraskande skickar de den till målområdet istället för att ta det kort och springa av de återstående sju minuterna.

85 min: Barzagli går och klagar på kramp. Mbappe kommer över för att hjälpa honom att sträcka benet och får applåder från hemmapubliken.

89 min: Alves snubblade på kanten av Monacomålet av Moutinho. En chans för Juve att göra ytterligare ett sista mål.

90 min: Pjanic’s frispark träffar ribben och går ut.

HFullltid: Juve 2-1 Monaco

Juventus går starkt in mot Champions League-finalen. De är ett riktigt lag som är formidabelt hela tiden. Superbt organiserade och oändligt skickliga.

David