• info@championsleague.org

JUVENTUS – MONACO 2-1

JUVENTUS – MONACO 2-1

Juventus är ett steg borta från att hämtahem Champions League-trofén för första gången sedan 1996 tack vare en 2-1 vinst över Monaco vilket ger Serie A-mästarna en eftertraktad 4-1-seger.
Bianconeri lyckades helt enkelt överträffa de begåvade attackinställda Ligue 1-ledarna tack vare målet från Mario Mandžukić och Dani Alves medan tonårssensationen Kylian Mbappé fick ett tröstmål.

Här är fem saker vi lärde oss om Juventus cruise till Champions League-finalen:

Sex raka Serie A-titlar i bagaget och bra på kurs för en sjunde. Juventus har dominerat det italienska fotbollslandskapet de senaste åren. Men denna säsong har Massimiliano Allegris män översatt sin inhemska dominans till en europeisk tävling också. Bianconeri nådde finalen i Europas främsta klubbkonkurrens för två år sedan bara för att vara grundligt omsprungen av Barcelona i Berlin. Emellertid, efter att ha sett bekvämt ut av Blaugrana i kvartfinalen liksom att sväva fram i Monaco i semis ser Juve ostoppbar på sitt uppdrag för att hävda en första Champions League-titel på 21 år.

Den europeiska drömmen kan väl vara över för Monaco men de kan avsluta tävlingen med sina huvuden som högt hållna genom att ha beundrat kontinenten med sitt dynamiska, angripande fotbollslag. Leonardo Jardims arbete har tjänat chefen bra kredit och med rätta för det. Tidigare avskriven som en alltför defensiv tränare har den portugisiska taktikern lagt en ultra-attackerande plan för Furstendömetsklubben som gör att man gillar namnen Mbappé, Bernardo Silva och Thomas Lemar.

Monaco måste nu omfokusera på en första Ligue 1-titel sedan 2000. De besitter för närvarande tre punkter som är klara för att klara av Paris Saint-Germain med ett spelövertag om de skalll bli mästare.

Med tre assist och ett fantastiskt mål över Monaco visade den 34-årige backen Dani Alves att han trots sina framgångsår fortfarande är en av de bästa spelarna i världen i sin position. Den lysande brasilianen har nu tre mål och fyra assist till i Champions League denna sässong och har skapat fler chanser (30) än någon annan spelare. Med sina två gånger europeisk mästare med Barcelona ​​kommer Alves att hoppas kunna behålla sin enastående form för att driva Juve till ligacup och Champions League.

Paulo Dybala och Gonzalo Higuaín får stjäla rubriker oftare men Mario Mandžukić i sin nya roll på vänsterflanken är avgörande för balansen i Juventus anfall.

Den kraftfulla kroatiska vann svindlande 10 nickdueller mot Monaco på Juventus Stadium och skapade två chanser, sköt tre skott på mål och gjorde mål efter mål.

David