• info@championsleague.org

JUVENTUS – REAL MADRID 1-4

JUVENTUS – REAL MADRID 1-4

Real Madrid blev den första klubben att behålla sin plats i Champions League med en krossande 4-1 seger över Juventus på Millennium Stadium.

Cristiano Ronaldo säkrade sin egen historia och blev den första spelaren som scorade i tre finaler efter nätning i La Decima-segern över rivalerna Atlético Madrid och Manchester United mot Chelsea.

Mario Mandžukićs fantastiska utjämning gav Juventus hopp men det släcktes efter två mål på en halv minut.

 

I matchen mot Real Madrid sätter Champions League toppscoraren också ett nytt rekord genom att bli den första mannen som gör mål i tre finaler. Den mannen är förstås Ronaldo.

Portugisen var en periferisk figur i öppningsfasen men blev absolut ledande när det verkligen spelade roll och slog bollen låg förbi Buffon för att ge Real en kortlivad ledning.

Casemiro hade återställt Real Madrids ledning och var uppenbarligen på jakt efter ett hat-trick i det läget. Det lämnar honom med ytterligare ett rekord att jaga åtminstone.

ZIDANE MÅSTE TAS SERIÖST

Genom att vinna sin andra Champions League-final som tränare. Zinedine Zidane har gjort någonting som ingen av hans kamrater tidigare har uppnått. Real har blivit den första klubben i historien att försvara Champions League och fransmannen förtjänar respekt för det.

Den tidigare Madrid mittfältaren har överträffat alla förväntningar och hans status som en legendarisk tränare har bekräftas.

BUFFONS ARV SÄKRAT TROTS FÖRLUSTEN

Före matchen var det mycket prat om Juventus 39-åriga målvakt Buffon som hade räddat ganska mycket andra i stora trofématcher, vinner VM med Italien 2006, UEFA Cup med Parma, Serie A , Coppa Italia, Super Coppa Italiana och Serie B.

Mästerskapet var den ena biten som hade försvunnit med kaptenen Bianconeri. Buffon var på förlorande sida 2003 när Juventus blev slagna av italienska rivalerna Milan på straff i Old Trafford. Och han var en runner-up igen 2015 när Barcelona visade sig vara för stark i Berlin.

Men Buffons väntan fortsätter. Tanken om att vara en av Europas bästa i mer än ett decennium kan ge italienkaptenen en plats som målvakt inte ifrågasättas.

ISCO VINNER SLAGET MOT BALE

Den spanska spelmästaren som på ett stadium såg oddsen på att lämna Bernabéu i sommar har nu blomstrat i Bales frånvaro och föryngrat sin Realkarriär. Tio mål och åtta assister på bara 18 LaLiga matcher startar nu den här säsongen vilket innebär att 25-åringen kommer att stanna kvar i den spanska huvudstaden och kan göra det på bekostnad av Bale.

Det har varit en säsong av frustration för den walisiska trollkarlen som kunde lämna efter denna sommar för att skapa plats för nästa Galáctico.

MARCELO

I striden för de flygande brasilianska backarna var det Real Madrid Marcelo som kom upp på toppen. Så mycket mer än ett ortodoxt nummer tre var Madrid-mannen omringad under en betydande del av första halvleken av Dani Alves, hans före detta Barcelona rival.

Men i andra halvan kunde Alves inte längre hänga med lagkamraten och eftersom Marcelo vågade gå framåt mer regelbundenhet och ha större inflytande.

David