• info@championsleague.org

KAN GARETH BALE TRYCKAS UT I REAL MADRID?

KAN GARETH BALE TRYCKAS UT I REAL MADRID?

Gareth Bale borde se fram emot ett karriärdefinierande ögonblick. Real Madrid kommer att spela sin tredje Champions League-final på fyra år nästa helg med den walisiska yttern och hans lagkamrater som riktar sig till ytterligare en europeisk krona. Dessutom kommer de spanska jättarna att möta Juventus i Cardiff.

Men Bale har mycket i åtanke just nu.
Faktum är att utsikten till en härlig hemkomst har väckts i horisonten för Bale. Cardiff är den 27-årigas hemstad som till och med äger en bar runt hörnet från Principality Stadium där årets Champions League-final kommer att spelas. Bales spänning för en sådan händelse har emellertid tempererats.

Yttern är för närvarande i en tävling mot tiden för att vara lämplig för finalen eftersom han förvärrat sig en knäskada förra månaden. Bale har inte spelat för Real Madrid sedan Clasico-nederlaget mot Barcelona den 23 april och fullföljde en full 90 minuters match bara tre gånger under 2017. Men sådan olycka är inte ens den främsta källan till ytterns nuvarande oro.

Även om Bale var helt i form och redo för nästa veckas sammanstötning mot Juventus skulle han inte vara säker på sin plats i Zinedine Zidanes lag. Real Madrid har nyligen sett sig i toppform och den formen involverar inte Welshman. Det är en toppform som får ut det bästa av Cristiano Ronaldo som stramar sitt grepp om mittfältet. Det verkar passa alla förutom Bale men det är inte Zidans bekymmer.

BALE ELLER ISCO

Den senaste debatten om ytterns plats i klubben har skärpts i en mer spetsig fråga – Bale eller Isco? Medan Zidane insisterar på att det inte är fallet tror de flesta att det är ett fall av den ena eller den andra för Real Madrid. Det är faktiskt svårt att förutse hur båda kunde passa in i samma sida med tanke på deras kontrastrika stilar.

Iscos uppgång till toppen har kommit i värsta stund för Bale med den spanska spelmästaren som gör sig nästan oumbärlig för Real Madrid de senaste veckorna. Så imponerande har Isco varit att många har krediterat honom med att trycka huvudstaden över linjen som de som vann sin första La Liga-titel sedan 2012.

Det är nu allmänt accepterat att Real Madrid är ett bättre balanserat lag med Isco valt över Bale. Det är inte att säga att den senare inte längre har plats på Santiago Bernabeu men när Zidane är skyldig att välja en sida för det stora tillfälle är det Isco som nu kan räkna med att få spela. Det handlar om Real Madrids identitet och karaktär som ett lag. Medan den förstnämnda låter sig spela en snabb och kontraventilerande stil tillåter den tidigare Zidane att styra spelet. Isco är det mer ansedda, sammansatta alternativet vilket gör en konstform av pressning och sondering av motståndare 18 meter från mål. Ingen gör det bättre i spelet just nu.

David