• info@championsleague.org

REAL MADRID HAR PSYKOLOGISKT ÖVERTAG ÖVER ATLETI

REAL MADRID HAR PSYKOLOGISKT ÖVERTAG ÖVER ATLETI

Real Madrid mötte Atlético Madrid på onsdagskvällen och vet att deras väg till Champions League-finalen är allt annat än säkrad.
Zinédine Zidanes sida säkrade en 3-0 seger i första matchen förra veckan tack vare ett Cristiano Ronaldo hatttrick. Och det skulle vara ett mirakel på Estadio Vicente Calderón för Atleti att nå sin tredje Champions League-final på fyra år.

Det kommer också att vara tredje gången på fyra års som Diego Simeones lag har blivit utslagna av sina rivaler och det handlar inte bara om taktik.

Ett psykologiskt övertag

Atleti har vunnit sju av dem, Real Madrid har vunnit sex och det har varit sex oavgjorda. Och om Real Madrid vinner ikväll i de senaste 20 mötena mellan lagen blir det jämnt – sju vinster vardera. Men det är enormt skevt på grund av den psykologiska fördelen Real Madrid håller över Atleti i Europa. Simeones sida kan inte slå dem oavsett hur bra de spelar eller vad de gör. De borde ha vunnit Champions League-finalen 2014.

4-1-linjen är enormt vilseledande och behöver en Sergio Ramos-utjämnare för att ta spelet till övertid och i 2016 Champions League-final gick det till straff för att slå ut Atleti. Men det var inte bara de två Champions League finalerna där Real Madrid skickade sina stadsrivaler ut ur Champions League det var också så i säsongen 2014/15 i kvartfinalen. Faktum är att om Real Madrid slår Atletico Madrid ut ur Champions League i morgon kväll blir det fjärde året i rad de har slutat sina rivalers europeiska drömmar.

Atleti kan inte slå dem i Europas elitkontinentala tävling. Faktum är att om du tar de europeiska spelen ut ur mötena mellan lagen sedan 2013/14-säsongen har Atleti vunnit sju, medan Real har vunnit bara två.

De kan slå dem i alla andra tävlingar. Los Colchoneros slog Zidanes ut ur Copa del Rey 2015 och slog dem i Super Copa 2014 – men inte i Champions League. Innan förra veckans första halva var Simeones sida oslagna i 11 matcher vilket endast innehöll fyra mål i sina tidigare 12 matcher i alla tävlingar.

Men de förlorade fortfarande 3-0.

Och det måste vara ner till ett mentalt block nu och det är något som tidigare Valencia-chefen Pako Ayesterán tycker är fallet.

David