• info@championsleague.org

TOTTENHAM – DORTMUND 3-1

TOTTENHAM – DORTMUND 3-1

Mauricio Pochettinos män var disciplinerade och organiserade i sitt spel i stor utsträckning glada att hänge sig åt sina besökare och attackerade exakt och dynamiskt.

Mötet vid Wembley i första omgången av gruppspelet var för många observatörer en tävling mellan de två lagen som väntas slåss om en andraplats i Grupp H med de regarende europeiska mästarna Real Madrid som vann med 3-0 över Apoel Nicosia.

HARRY KANE ÄR EN ALL-ROUNDANFALLARE

Två fantastiska vänsterfotade avslut kommer att vara det som säkerställer att Kanes namn dominerar rubrikerna efter hans seger över Bundesliga-jättarna men hans framträdande på kvällen visade så mycket mer än bara hans eldkraft.

Som fokus för Tottenhams laguppställning som normalt var 3-4-3 men spelade mer som 5-4-1 med Kane som målvakt.

Spurs var inställda på att hålla sin defensivlinje djupare än vanligt och det fanns stunder när England sprängde sig in i utrymmet på högerkanten av Dortmunds försvarslimje och letade efter att använda sin taktik för att skära sig genom.

 

Ännu bara 18 år är det som om den amerikanska nfallaren Christian Pulisic ser ut som en erfaren tioårsveteran. Dortmunds unga har förutom alla sina tekniska gåvor ett mycket intelligent spel och det visade sig vara knepigt för Spurs.

Något blev allt svårare med Tottenhams användning av en defensiv trebackslinje. Där man kom i direkt motstånd med Toby Alderweireld som allmänt är betraktad som en av de bästa centerbackarna i Premier League.

Pulisic gränsar redan till superstjärnan hemma i USA och kommer säkert att bli nästa Dortmundstjärna för att försvara hans överföringsavgift. Var inte förvånad över att du får se honom plåga Premier League försvarare på en mer regelbunden basis inom en snar framtid.

Med Ousmane Dembélés senaste € 140 miljoner avgång till Barcelona har Dortmund förlorat en av de snabbaste spelarna i Europa och ersatt honom med den ukrainska Andriy Yarmolenko som gjorde ett härlig försök under kvällen.

Men deras attacker förblir förödande snabba tack vare Pierre-Emerick Aubameyangs närvaro. Den frankrikesfödda Gabons internationella spel är den största tillgången och tillräckligt för att oroa de mest bakåtriktade backlinjerna.

Med det i åtanke och med tanke på Aubameyangs benägenhet att dra sig in på högerkanten kan bli en baksmälla från hans dagar som en kantspelare kanske. Pochettino utveclklas på bred front i sammarbete med Davinson Sánchez på vänstra sidan.

Även om colombianen som högerfotad med erfarenhet som högerback och kan vara mer bekväm på vänstersidan av försvaret vilket gjorde den atletiska och väldigt snabba tidigare Ajax spelaren ett bra jobb att hålla sig till Aubameynag och begränsa det tidigare St-Étienne framtidens hot.

Alla Tottenhams mål kom från vänster sida med det var hemmalaget som utnyttjade ett ojämnt försvar av Dortmund på den där sidan av planen.

Med Spurs som vill bryta in bakom sina motståndare i snabbhet i hela spelet kunde närvaron av Englandsbacken Danny Rose, som för närvarande var skadad, ha varit ett kraftfullt vapen. Tottenham identifierade en svaghet hos sina motståndare och var hänsynslös i att utnyttja den.

Peter Bosz sida dominerade innehavet med 66 procent av bollinnehavet och göra mer än dubbelt så många pass som sina värdar men det var Tottenhams användning och kontroll av utrymmen som visade sig vara spelets avgörande faktor.

Det var emellertid utrymmet bakom den höga Dortmund-linjen som Tottenham gjorde sitt bästa arbete vilket ledde till mål för Kane och Son.

När Dortmund blev mer försiktig över utrymmet bakom innan de började jaga spelet under de sista 20 minuterna, Kane, Eriksen och Son placerade sig i klyftan mellan mittfält och backlinjen.

Det var ett motverkande mästerklass från Pochettino även om en felaktigt offsideavblåsning avvisade Aubameyang till en utjämning med 2-1. Men Dortmund-managern Bosz som var fallet i förra säsongens Europa League-finale när hans Ajax-sida förlorade mot Manchester United visade sig vilja när han var tvungen att göra nödvändiga justeringar i spelet för att täcka hans lags brister.

Nästa omgång i Champions League är tisdag den 26:e september och då tar Dortmund emot Real Madrid på hemmaplan. Det är bra odds på Dortmund och kan vara värt att spela en slant på det. Har du tänkt betta på den matchen får du bäst Champions League-odds hos Casinofeber och 10BET. Spel på Dortmund ger 3.45 gånger pengarna och Real Madrid 2.0 gånger pengarna.

David