• info@championsleague.org

VARFÖR JUVENTUS KOMMER SLÅ REAL MADRID I CHAMPIONS LEAGUE FINALEN

VARFÖR JUVENTUS KOMMER SLÅ REAL MADRID I CHAMPIONS LEAGUE FINALEN

Juventus kommer att ta sig an Real Madrid i Champions League på Lördag. Den italienska sidan kommer in i matchen som syftar till att slutföra en historisk trippel.

Deras motståndare kommer att hoppas att bli den första sedan tävlingens re-branding dit för att få behålla trofén. Juventus är emellertid osannolikt att övervåras. På resan till denna stund tog de på sig och besegrade några av Europas finaste, inklusive Barcelona, ​​Monaco och Sevilla. Här analyserar vi varför de kommer att vinna Champions League.

Europas bästa försvar

Med hänsyn till alla klubbar inom Europas fem stora ligor – engelska Premier League, Spaniens LaLiga, Tysklands Bundesliga, Italien Serie A och Frankrikes Ligue 1 – är det bara två lag som kunde hävda en bättre defensiv än Juventus 2016/17.

Bianconeri med 0,71 mål per match som endast bestod konkurrerande av Tottenham Hotspurs 0,68 och Bayern Münchens 0,65.

Kärnan i detta exceptionella rekord var en mogen, extremt konkurrenskraftig och aggressiv försvarslinje med ryktet av Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini och Andrea Barzagli.

Den italienska tridenten blockar, försvarar och tacklas med en hastighet som de flesta inte matchar. De tar en nästan onaturlig stolthet i att försvara sitt mål och göra det på ett organiserat, kollektivt sätt som endast Atlético Madrid är lika på.

Det hjälper att bakom Bonucci, Chiellini och Barzagli står förmodligen den största målvakten hela tiden i Gianluigi Buffon. Nu 39 år gammal är skottstopparen en kommanderande och smidig närvaro mellan stolparna som fungerar som en fruktansvärd sista försvarskrig bakom en nära ogenomtränglig central defensiv enhet.

Om de ovannämnda namnen och statistiken inte ger upphov till Real Madrid angripare kanske följande information: i 12 Champions League-mattcher den här säsongen har Juventus släppt in bara tre mål och håller nio rena matcher. Och i sex knockout-spel mot några av kontinentens mest produktiva attackerande lag inklusive Barcelona och Monaco tillkännagav sig den italienska trion bara en gång.

TAKTISK TILLVÄNDIGHET

Sedan Massimiliano Allegri har utnämnts till huvudtränare till följd av Antonio Contes avgång sommaren 2014 har Juventus vuxit till ett av de mest taktiskt mångsidiga lagen i det europeiska spelet.

De kommer sannolikt att starta den här lördagens Champions League med det typiska 4-2-3-1-systemet men det kan lätt bli en 3-4-2-1-uppställning med Dani Alves som går tillbaka till högerbacken, Andrea Barzagli flyttar sig inåt för att spela som den högra sidobacken, Alex Sandro skjuter upp något till vänster och Mario Mandžukić flyter inåt tillsammans med Paulo Dybala.

När det gäller ren form kan Juventus snabbt och bekvämt växla mellan 4-2-3-1 och 3-4-2-1 mitt i matchen. Detta utgör ett äkta hot mot Real Madrid som troligen kommer att hålla fast vid systemet 4-3-1-2 som har tjänat dem så bra de senaste veckorna.

Och även om de ovannämnda formerna inte tränas har Allegri ett antal andra ess upp i ärmen. Han har tidigare framgångsrikt utnyttjat en klassiker 3-5-2, 4-3-3 och som ses i 2015 års Champions League final, en 4-3-1-2 som inte skiljer sig från den som används av sina kommande motståndare.

Juventus flexibilitet handlar emellertid om mer än bara siffror. De kan också anta en högt, medel- eller lågt tryck beroende på omständigheterna och kan välja antingen markeringar eller en mer avslappnad passiv positionbaserad ställning.

Kasta i det faktum att ett antal Juves spelare, inklusive Barzagli, Alves, Sandro och Dybala är utbildade att fungera i flera olika positioner och det är troligt att Real Madrid kommer att ha svårt att fastställa sin strategi i helgen.

David